An Egyptologist's Retreat

This quick project started with the premise of an Egyptologist who rediscovered how to move monolithic stones like those used in the pyramids.

 

This quirky lady, to prove her knowledge moved two such stones to a hilltop where she intends to carve out their interiors to create a retreat displaying her artifacts.

 

This proposal sees the stones angled on the site while the interior aligns with the property—in turn the varying thickness of the walls emphasizes the mass of the material.

 

The first floor consists of a gathering space, office, kitchenette/bar and bathroom. The second stone holds an entry hall with a double height space and stairs leading to a rooftop terrace. The terrace is punctured with skylights that are strategically placed to dramatically illuminate the different artifacts at certain times of the day.

 

Media: Pencil on Bristol Board